Terug

Harrows Darts Technology

Harrows Darts Technology

In 1973 werd in Hoddesden Engeland het dartmerk Harrows opgericht. Inmiddels heeft het merk een assortiment van ruim 800 artikelen en is het verkrijgbaar in meer dan 100 landen wereldwijd. Als één van de weinige Engelse dartmerken produceren zij nog alles in Engeland.

Toen in de 70-er jaren het darten voor het eerst op televisie werd uitgezonden steeg de populariteit van de sport. Vandaar dat er rond die periode veel is gebeurd in de dartwereld. Vanuit die stijgende populariteit is ook het merk Harrows ontstaan. In eerste instantie richten zij zich op de Engelse markt. In de 80-er jaren is het bedrijf zich ook gaan richten op de buitenlandse markten. Ze zijn samenwerkingen aangegaan met internationale darts associaties en toernooien gaan sponsoren. Door deze aanpak is de basis gelegd voor de wereldwijde bekendheid van het merk.

In 1985 tekenden zij een sponsor contract met de 5 voudig wereldkampioen Eric Bristow. In die periode was hij het gezicht van de dartswereld. Deze deal leverde Bristow, bijnaam “The Crafty Cockney” een bedrag van £ 250.000,- op.

Al in 1987 begon het bedrijf met het produceren van softtip darts dat rond die periode aan populariteit begon te winnen. In veel landen is softtip populairder dan de traditionele steeltip darts. In Japan zijn ze sponsor van de Harrows Darts cup voor softtip darts en wordt gespeeld over 20 toernooien. Inmiddels telt de Harrows Darts Cup zo’n 50.000 deelnemers! In 1993 was Harrows sponsor van het “Mongolian Open” in Ulan Bator waar de winnaar als hoofdprijs een ezel won!

Ook was het bedrijf betrokken bij de oprichting van de WDC (tegenwoordig PDC). Uit onvrede over de B.D.O. werd door een aantal spelers, waaronder Phil Taylor, Eric Bristow en John Lowe, een nieuwe organisatie opgericht. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company