Terug

Premier League week 14

Premier League week 14

Premier League 2015;
Vanavond, 7 mei, worden in Newcastle de voorlaatste rondes gespeeld voor plaatsing in de Play-Offs.
Twee spelers zijn al zeker van plaatsing; onze Michael van Gerwen en Dave Chisnall. Vier spelers maken nog kans om zich ook te plaatsen en twee spelers, James Wade en Stephen Bunting liggen te ver achter om nog in aanmerking te komen. Bij de vier overgebleven spelers zitten nog; Raymond van Barneveld, Phil Taylor, Gary Anderson en Adrian Lewis.

Ontknopping Play-Offs 2015

Het beloofd weer een spannende avond te worden! Wellicht de ontknoping voor de Play-Offs.

Dave Chisnall speelt eerst tegen Stephen Bunting

Chisnall is al geplaatst en Bunting ligt al uit het toernooi.  Eigenlijk gaat deze wedstrijd nergens meer over, enkel het bepalen van de uiteindelijke plek waar de spelers op eindigen. Hoe hoger ze eindigen, hoe meer geld er wordt verdient.  Ondanks dat Dave al is geplaatst voor de paly-offs heeft hij nog nooit op een groot toernooi gewonnen van Bunting. In Nottingham verloor hij nog met 7-3.

Wil Chisnall kans maken om de competitie als eerste te eindigen dan moet hij vanavond winnen van zijn vriend Stephen Bunting  en geholpen worden door Van Gerwen. Van Gerwen zou dan punten moeten laten liggen tegen Adrian Lewis. De kans is groot dat Stephen Bunting zijn eigen portemonnee belangrijker vindt dan die van zijn tegenstander!

 

De tweede wedstrijd speelt Adrian Lewis tegen Michael van Gerwen

Om het in eigen hand te houden heeft Van Gerwen heeft nog 1 overwinning nodig om voor de derde keer op rij de competitie van de Premier League te winnen. Wil Adrian Lewis nog kans maken op plaatsing dan is dat nog niet zo eenvoudig; hij moet dan al zijn resterende wedstrijden winnen, Taylor moet dan vanavond winnen van Gary Anderson. Verder mogen Van Barneveld, Taylor en Anderson dan geen punten meer pakken. Daarnaast liggen de statistieken ook in het voordeel van “Mighty Mike”, in dertien wedstrijden won Van Gerwen zeven keer, speelden ze twee keer gelijk en was het vier keer “Jackpot” voor Lewis!

 

James Wade  speelt in de derde wedstrijd tegen Raymond van Barneveld

James “The Machine” Wade zal dit jaar de play-offs niet halen. Opvallend is dat hij in de Premier League weinig presteert de laatste weken, daarbuiten speelt hij echter heel erg goed. Van Barneveld speelt de afgelopen weken juist erg goed in de Premier League. In het begin speelde Barney niet echt lekker maar wist dit op het juiste moment om te buigen. De afgelopen weken lijkt hij weer helemaal terug en zeker afgelopen week heeft hij goede zaken gedaan. Evenals Gary Anderson heeft hij nog maar één of twee punten nodig om zeker te zijn van plaatsing en misschien is dat niet eens nodig wanneer hij een beetje geholpen wordt. In de onderlinge resultaten verschillen de spelers niet veel van elkaar dus het is nog niet gezegd wie er gaat winnen. James Wade wil natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen en Van Barneveld wil zijn plaatsing veilig stellen.

 

In de vierde wedstrijd speelt Phil Taylor tegen Gary Anderson

“The Legend” speelt vanavond tegen de wereldkampioen. Twee fantastische spelers staan tegenover elkaar en dit lijkt wel de thriller van de avond te worden. De kans is groot dat “The Power” voor het eerst in elf jaar niet in de play-offs staat. Ten opzichte van Anderson en Van Barneveld ligt hij drie punten achter. In de voorafgaande partij kan zijn lot al beslist worden. Wil hij zich nog plaatsen dan moet hij deze week van Anderson en volgende week van James Wade winnen. Daarnaast moeten Anderson en Van Barneveld verder alles verliezen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company