Terug

Unicorn Darts

Unicorn Darts

Unicorn Darts

Een merk waar we in de Dartwereld niet omheen kunnen is het wereldberoemde Unicorn. In 1937 is het bedrijf gestart en vindt zijn oorsprong in Forest Hill - Londen. Het merk biedt tegenwoordig een zeer ruim en afwisselend assortiment van dartpijlen, dartborden en toebehoren.

In 1937 investeerde Frank Lowy een bedrag van £ 6,- in het patent op de Silver Comet Darts. Dit patent betekende het begin van Unicorn. Vroeger werden dartpijlen verkocht vanuit een bulk waarbij alle vormen en gewichten door elkaar lagen. Frank Lowy is de uitvinder van de set met 3 gelijke darts.

 

Sindsdien is het merk verder ontwikkelt en heeft voor de dartsport diverse innovaties uitgebracht. Zo was Unicorn de eerste die, in 1949, begon met dartpijlen met een geclassificeerd gewicht.  In 1972 kwamen ze met de eerste Tungsten Alloy Darts die een stuk smaller zijn, gevolgd in 1987 door Titanium Tungsten darts en ook de unieke “Golden Darts”. Op het gebied van dart-flights waren zij de eerste die overstapten van veren flights naar plastic flights uit 1 geheel en in 1955 kwamen ze met de eerste bedrukt flights. Ook zijn ze de uitvinder van de roterende shafts waarbij de flight 360° om de shaft kan draaien.

 

Ook waren ze het eerste merk dat Dartspelers ging sponsoren waaronder Tom Barret en Barry Twomlow. In 1975 lanceerde Unicorn het eerste “Unicorn World Pairs Trophy” toernooi waar 16 landen aan deelnamen. In 1976 werd dit het eerste darttoernooi dat door de televisie werd uitgezonden. Tegenwoordig zijn we het merk Unicorn bijna dagelijks terug op televisie met het Unicorn Eclipse HD dartbord dat bij alle wedstrijden van de PDC wordt gebruikt!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company