Terug

Benito op stoom! 6-1

Benito op stoom! 6-1

In de twintigste Players Championship finale gaf Benito van de Pas geen enkele kans aan Dave Chisnall. Met een overtuigende 6-1 overwinning wist hij de finale en hiermee zijn derde Players Championship op zijn naam te zetten. Na de eerste winst in April dit jaar, eveneens in Barnsley, en tweede winst in Coventry een maand later mag hij nu weer £ 10.000,- op zijn bankrekening bijschrijven.

Even was het nog spannend in de halve finale tegen Justin Pipe die tot twee keer toe op voorsprong kwam. Big Ben wist een 1-4 achterstand en een 4-5 achterstand in de laatst set om te buigen naar een 6-5 overwinning.

Chisnall wist de finale te behalen door in de halve finale van Daryl Gurney te winnen. Gurney was in de kwartfinale te sterk voor Christiaan Kist en in de derde ronde voor Raymond van Barneveld.

In totaal heeft Big Ben nu £ 53.250,- bij elkaar gespeeld in de Players Championship en staat tweede achter Michael van Gerwen op de “2016 Players Championship Order of Merit”. Een mooie prestatie van de Nederlanders! Aanstaande vrijdag mogen ze gaan strijden om de European Championship. Benito speelt zijn eerste wedstrijd tegen de jonge duitser Max Hopp. Michael van Gerwen speelt zijn eerste partij tegen Simon Whitlock. The Wizoard had afgelopen vrijdag sowieso een goede dag en wist de negentiende ronde te winnen. In de eerste ronde versloeg hij overtuigend Par Riihonen met 6-0 en gooide ook nog een 9-darter. Verder wist hij nog te winnen van onder andere James Wade 6-3 en Mervin King 6-0.
Van Gerwen heeft afgelopen weekend niet gespeeld aangezien hij van een vakantie aan het genieten was.

 

Players Championship Finals 25 t/m 27 november

De nederlanders zijn goed vertegenwoordigt tijdens de Players Championship Finals in Minehead. Van de 64 deelnemers zijn er 12 Nederlands. Naast Michael van Gerwen en Benito van de Pas wisten ook de volgende spelers een plaats te bemachtigen;

Jelle Klaasen (22)

Christian Kist (29)

Vincent van der Voort (32)

Jermaine Wattimena (35)

Berry van Peer (49)

Jeffrey de Graaf (52)

Jan Dekker (54)

Vincent Kamphuis (55) Debuut op tv toernooi

Ron Meulenkamp (55)

Raymond van Barneveld (58)

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company