Terug

Geschiedenis van Darts

Geschiedenis van Darts

Over het ontstaan van Darts is weinig bekend, hier is nooit iets over gedocumenteerd, vandaar dat we moeten speculeren. Het meest logische verhaal is dat Darts is ontstaan uit tijdverdrijf van soldaten tussen de veldslagen door. Zij hielden onderlinge wedstrijden door met korte speren op de boven en onderkant van wijnvaten te gooien.

Geschiedenis van Darts

Over het ontstaan van Darts is weinig bekend, hier is nooit iets over gedocumenteerd, vandaar dat we moeten speculeren. Het meest logische verhaal is dat Darts is ontstaan uit tijdverdrijf van soldaten tussen de veldslagen door. Zij hielden onderlinge wedstrijden door met korte speren op de boven en onderkant van wijnvaten te gooien. Later zijn deze vervangen door schijven van boomstammen. Op de ringen van de boomstam werd een verdeling gemaakt voor de puntentelling. In de wintermaanden werd het spel binnen gespeeld en werden de korte speren vervangen door de eerste “darts”. Hier werden ook de spelregels bedacht en zon ontstond het darten als binnen-spel. In 1530 wordt voor het eerst iets vastgelegd over Darts. Hendrik VIII (koning van Engeland) ontving van zijn vrouw, Anne Boleyn, een kostbaar versierde “Biscayan-dartset”.

 

Pas in 1896 ontwierp een Timmerman, Brian Gamlin, de nummering zoals wij deze vandaag de dag gebruiken. Doordat de nummers door elkaar zijn geplaatst (naast ieder hoog getal zitten 2 lagere getallen; 20, 1 en 5; 19, 7 en 3; 18, 1 en 4; 17, 2 en 3) wint niet de speler met het meeste geluk maar met de beste techniek.

 

In 1908 is er een rechtszaak geweest waarbij pub eigenaar Jim Garside voor de rechter moest verschijnen. Hij organiseerde dartwedstrijden in zijn gelegenheid. Darts werd door de rechtbank gezien als een kansspel, wat verboden was. In zijn verweer verzocht Garside om in de rechtbank een Yorkshire dartbord (een bord zonder Triples) op te hangen en nodigde de beste speler uit de regio uit, de smid William Anakin. De rechters mochten 3 cijfers kiezen die Anakin moest gooien. Deze raakte hij alle drie. Vervolgens was het de beurt aan de rechters om hetzelfde te doen, geen van de rechters lukte dit. Hiermee is aangetoond dat Darts een sport is die veel oefening vraagt en geen kansspel is.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company