Terug

Oefenvormen

Oefenvormen

Omdat er niet altijd een tegenstander beschikbaar is zijn er diverse oefeningen bedacht om je techniek te oefenen. Ondanks dat de triple 20 (T20) de hoogste waarde vertegenwoordigt is het ook belangrijk om de andere cijfers goed te kunnen gooien.

Ook is het aan te raden om de prestaties bij te houden. Een handige app om uw prestaties en statistieken bij te houden is de app van Dartcounter.nl Deze is zowel beschikbaar voor Android als IPhone.

Around The Clock 

Voor de beginnende darter:

Het is de bedoeling om ieder cijfer 1 x te gooien te beginnen bij 1, 2, 3 etc. tot en met 20 en eventueel de Bull. Het maakt niet uit of het een Single, Double of Triple is zolang de juiste cijfers maar gegooid worden. Wanneer je een cijfer mist gooi je nogmaals net zolang totdat het cijfer geraakt is. Deze oefening kan ook met meerdere personen worden gespeeld. Zodra iemand een cijfer mist mag de volgende speler gooien. Degene die als eerste alle cijfers heeft geraakt wint dan.

Voor de meer geoefende darter:

Om het spel moeilijker te maken kan Around The Clock ook gespeeld worden met de dubbels. Wederom begin je bij 1, 2, 3, etc. Voor iedere dubbel mogen drie pijlen gebruikt worden. Wanneer het niet lukt om met 3 pijlen het gewenste cijfer te gooien dan begin je weer bij het cijfer dat daarvoor zat. Mis je bijvoorbeeld drie keer de D3 dan begin je weer op D2. Wanneer deze weer gemist wordt dan ga je weer een stapje terug.

Finishing 

Je begint met 60 punten en probeert deze met drie pijlen uit te gooien. Wanneer dit niet lukt dan gaat er 1 punt af en moet je uitgooien vanaf 59, wederom met drie pijlen. Lukt het wel om 60 uit te gooien dan stijg je met 10 punten en mag je uitgooien vanaf 70. Voorbeeld; het lukt niet om met drie darts uit te gooien vanaf 60. De volgende beurt begin je op 59. Dit lukt wel en je stijgt 10 punten. Je begint dan op 69. Mis je vervolgens dan sta je weer op 68 etc. Het is handig om naast het bord een check-out of Finish poster te hangen zodat je ziet welke cijfers je moet gooien. Ook zijn hier check-out cards voor, een digital outshot coack of de app van Dartcounter kan hierbij helpen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company