Terug

Spelvorm Tac-Tics en Cricket

Spelvorm Tac-Tics en Cricket

Naast X01 is Tac-Tics een leuke variant. Zoals de naam al doet denken vereist dit de nodige tactiek van de spelers. De meeste schrijf scoreborden zijn hier ook voor ontworpen.

Bij Tac-Tics wordt er enkel gespeeld met de cijfers 10 tot en met 20 en de Bull. De spelers moeten zo snel mogelijk alle cijfers, drie keer, raken. De Singels tellen één keer, Doubles twee keer en Triples drie keer. De Bullseye telt als twee keer Bull.

Op het scorebord wordt door middel van kruisjes aangegeven hoeveel keer een cijfer is gegooid.

Wanneer er drie kruisjes staan is het cijfer dicht.

Een leuke extra van dit spel is dat er ook voor punten gespeeld kan worden. Als een speler bijvoorbeeld met de eerste pijl een triple gooit heeft hij nog 2 pijlen over om punten te scoren. Bijvoorbeeld triple 20, dubbel 20 en single 20 dan mag hij drie kruisjes noteren (T20) en 60 punten (D20 + S20) = 60. Dit kan alleen als de tegenstander dit cijfer nog niet heeft gesloten! Dit wordt ook wel “Dirty Darts” genoemd; het expres blijven gooien op een nummer dat de tegenstander nog niet dicht heeft om zodoende punten te scoren.

Zodra één speler alle doelen dicht heeft is het spel afgelopen. Wanneer er niet om punten wordt gespeeld is de speler die als eerste alle doelen heeft gesloten de winnaar. In het geval dat er om punten wordt gespeeld is de speler met de meeste punten de winnaar.

 

Cricket is hetzelfde als Tac-Tics alleen dan met de cijfers 15, 16, 17, 18, 19, 20 en Bull

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company