Terug

Phil Taylor

Phil Taylor

Phil Taylor is tot nog toe de meest legendarische Darter allertijden. Geboren op 13 augustus 1960 in Stoke On Trent, Engeland. Deze stad in het de regio West Midlands telt ongeveer 240.000 inwoners en is de geboorte stad van meer grote namen zoals: Slash (gitarist van Guns `N Roses) Robby Williams en enkele bekenden uit de dartwereld; Ian White, Andy Hamilton, Adrian Lewis en Ted Hankey.

Als 16 jarige jongen is hij gestopt met zijn opleiding om te gaan werken in een metaalfabriek. In zijn vrije tijd was hij veel in pubs te vinden waar hij hobbymatig stond te darten. In de pubs werd hij ontdekt door een vijfvoudig wereldkampioen Eric Bristow. Deze zag dat hij talent had en was de eerste sponsor van “The Power”. Hij gaf hem een bedrag van £ 10.000,- zodat hij meer tijd zou hebben om te trainen en deel kon nemen aan kleine toernooien. Bristow was hiertoe bereid onder de voorwaarde dat Taylor het terug zou betalen.

Sinds 1988, toen hij 18 jaar was, is hij professioneel gaan darten. Twee jaar later, in 1990,  kwalificeerde hij zich voor het eerst voor de Embassy, het officieuze wereldkampioenschap van de BDO. In de finale versloeg hij zijn mentor Eric Bristow met 6-1. Tot grote verassing van de bookmakers waar Taylor stond genoteerd met 125 – 1.

Datzelfde jaar stond Taylor voor het eerst op nummer 1 van de wereld en wist hij ook de Winmau World Masters te winnen. Hij was de derde speler die beide titels in hetzelfde jaar wist te winnen.

Uit onvrede over de BDO (British Darts Organisation) besloot Taylor om samen met een aantal andere spelers uit de top 16, waaronder Bob Anderson, Eric Bristow, John Lowe en Jocky Wilson een eigen bond op te richten; de WDC (World Darts Council) wat later de PDC zou worden.

 

Sinds 1990 heeft Taylor een indrukwekkend aantal van 16 wereldtitels en meer dan 130 Major toernooien op zijn naam gezet.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company