Terug

Red Dragon darts (7)

Filters

Red Dragon darts

Red Dragon Darts

Red Dragon is een Engels merk dat bekend staat om zijn ruime aanbod in tungsten dartpijlen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het merk werd in 1975 opgericht door twee hoogopgeleide auto-ingenieurs die verliefd werden op het dartspel. Omdat er nog geen dartmerk bestond dat enkel tungsten darts produceerde, besloten ze zichzelf volledig te focussen op tungsten dartpijlen. Sinds de oprichting heeft Red Dragon miljoenen tungsten dartpijlen van de beste kwaliteit gemaakt en verkoopt zij deze in meer dan 100 landen. Daarbij heeft RD Darts voornamelijk aandacht voor een mooi design en bijzondere details. Dartpijlen in opvallende kleuren en bijzondere vormen is dan ook waar ze bekend om staan. Doordat Red Dragon onderdeel is van het merk Winmau ondersteunen ze professionele darters zoals Peter Wright, Gerwyn Price en tal van andere bekende spelers.

Red Dragon dartspelers

De dartspelers die zijn aangesloten bij Red Dragon zijn Gerwyn Price, Peter Wright, Jamie Lewis, Jonny Clayton, Jamie Hughes, Robert Thornton, Luke Humphries, John Henderson, Colin Lloyd, Richard North, Arron Monk, Ross Montgomery, Barrie Bates, Seiya Asakura, Wayne Warren, Wes Harms en Wes Newton. Peter Wright, Gerwyn Price en Jamie Lewis zijn hiervan misschien wel de bekendste.

De Schotse Peter 'Snakebite' Wright staat bekend om zijn opvallende haardracht en kleurrijke outfits. Op 1 januari 2020 werd hij voor het eerst wereldkampioen darts bij de PDC. Gerwyn 'The Iceman' Price is een professionele dartspeler uit Wales die bekend is geworden door een thriller van een wedstrijd tegen Peter Wright tijdens het PDC World Championship in 2015. Op 3 januari 2021 was het zíjn beurt om voor het eerst wereldkampioen te worden bij de PDC. Ook de professionele dartspeler Jamie 'Fireball' Lewis komt uit Wales. Hij heeft al vele dart wedstrijden gewonnen, maar is nog nooit wereldkampioen geworden bij de PDC.

Red Dragon Producten

Wil je Red Dragon dartpijlen kopen? Dartpijlen, dartborden en dart accessoires van het merk Red Dragon shop je allemaal bij ons. Net als de kleurrijke outfits van Peter Wright maakt Red Dragon Darts ook haar dartpijlen in allerlei kleuren, zoals deze 85% tungsten Razor Edge Spectron darts in de kleuren van de regenboog of de gifgroen gecoate RD darts 90% Peter Wright Mamba dartpijlen. Ook vind je in ons assortiment Red Dragon dartborden, zoals dit betaalbare Red Dragon Hi Score Dartbord dat aan alle officiële eisen voldoet voor een professionele dart wedstrijd. Tevens vind je bij ons verschillende dart accessoires van Red Dragon Darts Nederland, zoals dit Red Dragon Dartbord Kabinet, verschillende soorten dart flights in prachtige designs en dart shafts in allerlei kleuren.

Tungsten dartpijlen

Red Dragon Darts staat bekend om haar dartpijlen van het materiaal tungsten. Tungsten dartpijlen zijn dunner dan dartpijlen van brass. Het materiaal tungsten is een stuk zwaarder dan brass, waardoor een barrel van dit materiaal een stuk dunner kan zijn terwijl het gewicht hetzelfde is. Ook het tungsten percentage is van belang. Hoe hoger het percentage, hoe dunner de dartpijl. Een 180 gooien wordt makkelijker met een dartpijl gemaakt van tungsten, omdat deze minder ruimte inneemt en de dartpijlen daardoor dichter naast elkaar in het bord kunnen staan. Ook veroorzaken dunne dartpijlen minder bounces en zijn tungsten dartpijlen beter bestand tegen slijtage. Lees hier meer over de verschillende soorten materiaal waaruit een barrel kan bestaan.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company