• Op werkdagen voor 17u besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Altijd scherp geprijsd

Dartbord kopen? Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis!

Een dartbord koop je voor de beste prijs bij Dartdiscounter. De nummer 1 dartshop in Nederland. Vandaag voor 17.00 uur besteld, morgen in huis!

 

Een dartbord koop je bij Dartdiscounter.nl

Wilt een dartbord kopen? Bij de online dartwinkel dartdiscounter kunt u meer dan 20 verschillende dartborden kopen. Al deze dartborden verkopen wij vanuit onze voorraad. Als u op een werkdag een dartbord koopt, dan wordt het dartbord de volgende dag bij u thuis aangeboden. In ons assortiment dartborden verkopen wij alle bekende dartbord merken en verkopen wij dartborden voor ieder niveau en toepassing. Om darten toegankelijk voor iedereen te maken, biedt onze online dartwinkel een scherp geprijsd aanbod aan iedere darter. Dartdiscounter verkoopt dartborden voor een beginnende of recreatieve darter of voor professioneel gebruik zoals tijdens wedstrijden, competities of in een café. Ook kunt u bij dartdiscounter een dartbord kopen als u wilt oefenen met mikken. Met onze Trainingsdartborden wordt u in korte tijd beter met mikken. De trainingsdartborden hebben extra kleine dubbels, trippels en bulls-eye. Tijdens wedstrijden merkt u het verschil op de wedstrijd dartborden. 

 

Op zoek naar het beste dartbord?

Afhankelijk van het gebruik van een dartbord, kunt u bepalen wat het beste dartbord voor u is. Via de filters links in het sherm kunt u een keuze maken tussen het soort bord, merk en de prijsklasse. Bij elke dartbord staat een uitleg over waar het dartbord geschikt voor is. Wij helpen u graag verder indien u hulp nodig heeft bij het selecteren en kopen van het beste dartbord voor u.

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een dartbord?

Bij het kopen van een dartbord is het belangrijk om te kijken naar de bedrading, ophanging van het dartbord en waar het dartbord van gemaakt is. Goedkopere dartborden zijn vaak te herkennen aan de bevestiging van de bedrading met krammetjes of nietjes op het dartbord. Bij professionelere en wedstrijd dartborden bestaat de bedrading uit mesbedrading dat in het dartbord is geperst. Mesbedradiging is dunner en voorkomt bouncers bij het gooien. Daarnaast dient u bij het kopen van een dartbord altijd te kijken naar de kwaliteit van het sisal. Hieronder staat meer informatie over hoe dartborden gemaakt worden en hoe de kwaliteit van de Sisal bepalend is voor het herstelvermogen van het bord bij gaten. Ook zorgt kwalitatieve sisal in een dartbord ervoor dat dartpijlen makkelijk in het bord glijden. Tot slot, dient u bij het kopen van een dartbord te kijken naar de wijze waarop een dartbord opgehangen kan worden. Een dartbord dient stevig en waterpas opgehangen te worden. Daarnaast is het belangrijk dat een dartbord gedraaid kan worden, zodat het bord gelijkmatig belast wordt. Hoe gelijkmatiger (en dus niet aleen rondom de 20) het bord belast wordt, hoe minder kans er op het ontstaan van bobbels en oneffenheden is. Bij het kopen van het dartbord dient u dus ook een goed ophangsysteem te kopen, zodat het bord stevig bevestigd is en makkelijk gedraaid kan worden. Bij de beschrijving van al onze dartborden staat wat voor ophangsysteem u bij het dartbord koopt. Indien er standaard geen goed ophangsysteem bij zit, adviseren u om een goed ophangsysteem voor het dartbord er bij te kopen. 

 

Dartborden van alle bekende merken te koop

In onze collectie dartborden kunt altijd de beste dartborden kopen van Unicorn, Winmau, Shot! en Bull's. Vooral de Winmau dartborden en de Unicorn dartborden zijn mateloos populair. Winmau maakt al sinds jaren dartborden en heeft na deze jarenlange ervaring een superieure techniek ontwikkeld om zeer kwalitatieve dartborden te maken. Het meest bekende Winmau dartbord is het Winmau Blade 5 Dartbord. Het Winmau Blade 5 wordt tijdens het BDO World Championship gebruikt. Naast de dartborden van Winmau, zijn de Unicorn dartborden een populair dartbord merk. De PDC gebruikt de dartborden van Unicorn tijdens alle grote toernooien. Tijdens de PDC-wedstrijden wordt altijd het Unicorn Eclipse HD2 Pro Dartboard. Dit dartbord van Unicorn is éen van de luxere dartborden. 

 

Volop handige accesoires verkrijgbaar voor dartborden

Bij het kopen van een dartbord adviseren wij u graag over de diverse dartbord accessoires in ons assortiment, zoals ophangsytemen, surrounds, matten, verlichting,  en "oches". Met deze handige accesoirers koopt u niet alleen goed dartbord, maar maakt u het makkelijker om te darten en is het dartbord eenvoudig te veranderen in een professionele dartbaan voor thuis of in wedstrijdverband. In de categorie Actiesets zijn complete dartsets met dartbord en dartpijlen te koop die tegen zeer scherpe prijzen en voor ieder niveau. Compleet met dartbord, dartpijlen surrounds, dartmat, scoreborden en ophangsystemen voor dartborden. Dit is zeker interessant wanneer een geheel nieuwe dartbaan ingericht moet worden of als om cadeau te geven. Wilt een grotere partij dartborden kopen? Dan kunt u contact opnemen voor een mooie aanbieding. 

 

Hoe worden dartborden gemaakt? 

Voordat u een dartbord koopt is het een goed idee om u te verdiepen in het productieproces van dartborden. Hierdoor kunt u beter bepalen wat voor dartbord u zou willen kopen. Er circuleren verhalen dat dartborden gemaakt worden van paardenhaar. Dit is een fabeltje! Officiele competitie en wedstrijd dartborden worden gemaakt van sisal. Dit zijn de vezels uit de bladeren van de tropische agave plant. De beste kwaliteit sisal om dartborden van te maken komt uit Afrika. Dit is onder andere de reden dat, het Engelse bedrijf, Winmau Darts haar dartborden produceert in Kenia. Veel andere merken produceren de dartborden in Azie, al dan niet met uit Afrika geimporteerd sisal. De afgelopen jaren zijn de dartborden met Aziatische sisal overigens ook steeds beter geworden. De Unicorn dartborden zijn hier het bewijs van. Er zijn tegenwoordig ook dartborden te koop die gemaakt worden van een rijst-product, de kwaliteit hiervan laat nogal te wensen over en hebben wij dan ook niet in ons assortiment. In de categorie speelgoed zijn Flocked dartborden te koop, deze zijn gemaakt uit een soort karton en zijn over het algemeen erg goedkoop, een stuk dunner en van mindere kwaliteit. Aangezien Flocked dartborden snel kapot gaan, adviseren wij voor kinderen om een Magnetic Dartboard te kiezen.In ons assortiment zijn uitsluitend dartborden van een goede kwaliteit sisal te koop.

Meer informatie over het kopen van een dartbord kan je hier vinden. Lees hoe een dartbord wordt gemaakt, wat de verschillen zijn en hoe je het beste met je bord om kan gaan.

 

Hulp nodig bij het kopen van een dartbord?

Indien u hulp nodig heeft bij het kopen van een dartbord, kunt u altijd contact opnemen. We helpen graag bij het selecteren en kopen van een dartbord.