• Op werkdagen voor 17u besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Altijd scherp geprijsd

Winmau Dartborden

Een Winmau dartbord koop je voor de beste prijs bij Dartdiscounter. De nummer 1 dartshop in Nederland. Vandaag voor 17.00 uur besteld, morgen in huis!

Assortiment Winmau dartborden

Dartdiscounter heeft een uitgebreid assortiment van goedkope en scherp geprijsde Winmau dartborden. Het merk Winmau maakt al jarenlang de beste dartborden die er zijn. Het populairste dartbord van Winmau is het Winmau Blade 5 dartbord. Dit dartbord is de opvolger van Winmau Blade 4 dartbord, dat lange tijd het meest populaire dartborden is geweest. Inmiddels wordt het Winmau Blade 4 dartbord nergens meer verkocht. Een goedkopere variant op het Winmau Blade 5 dartbord is het Winmau Sniper Dartbord(of de Winmau Sniper Set met pijlen erbij). Het verschil tussen deze Winmau Dartborden en het Winmau Blade 5 dartbord is voornamelijk het verschil in de bevestiging van de bedrading. De mes bedrading van de Winmau Blade 5 is namelijk in het bord geperst. Bij de Winmau Sniper dartborden is de bedrading met krammetjes op het dartbord bevestigd. Een alternatief op het Winmau Blade 5 dartbord is het Winmau Blade 5 Dual Core dartbord. Dit bord is een aanrader voor de gevorderde darter. Het verschil tussen de Winmau Blade 5 en de Winmau Blade 5 Dual Core zit hem in de productie van de dartbord. Alle dartborden van Winmau zijn gemaakt van Sisal (in het Engels: Bristle). Sisal zijn vezels van de Agave plant. De vezels van de Agave plant worden samengeperst en als rollen in dartborden gemonteerd. Hoe minder rollen er gebruikt worden, hoe beter de kwaliteit van een dartbord is. Immers kan er nooit een pijl 'tussen' de rollen terecht komen, waardoor de pijl beter in het dartbord blijft hangen. De Winmau Blade 5 Dual Core wordt slechts uit twee rollen Sisal gemaakt, waardoor het bord van hoge kwaliteit is. Winmau staat sowieso bekend om het zorgvuldige productieproces van haar dartborden waardoor het goede en goedkope dartborden tegen scherpe prijzen maakt. Hieronder lees je meer over de productie van Winmau Dartborden.

 

Productie Winmau Dartborden

Winmau produceert alle dartborden in hun fabriek in Kenia. De Winmau dartborden zijn gemaakt van de beste Sisal (vezels) van de Agave plant die er te krijgen. In Kenia zijn de omstandigheden uitstekend om Agave planten te laten groeien, waardoor er in Kenia volop Sisal verkrijgbaar is om dartborden van te maken. De goed te verkrijgen Sisal (in het Engels ook Bristle genoemd) is dan ook de reden dat Winmau haar dartborden in Kenia produceert. Vanuit Kenia belanden uiteindelijk de Winmau Dartborden over de hele wereld.