• Op werkdagen voor 17u besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Altijd scherp geprijsd

Dartpijlen kopen online

Dartpijlen kunt u zoeken via de diverse filters in het linker menu. Selecteer op merk, prijs, gewicht of soort materiaal:
Pagina 1 van 8

 

Dartpijlen kopen online? 

 

Wil je online dartpijlen kopen? Dan ben je in bij ons aan het juiste adres. In onze dartwinkel hebben wij dartpijlen voor iedereen. Dartdiscounter heeft een uitgebreid aanbod dartpijlen van alle grote merken zoals Unicorn, Target Darts, Winmau, Bulls, Shot, Harrows en McKicks. Door groot in te kopen kunnen we dartpijlen verkopen tegen zeer scherpe prijzen.


 

Waarop letten bij het kopen van dartpijlen?

Door het grote aanbod is het soms lastig om de juiste dartpijl te kopen. Hieronder enkele aandachtspunten bij online kopen van dartpijlen/dartpijl. 

 

Aandachtspunten bij dartpijlen kopen 

Om een goede keuze te maken is het handig om wat meer over dartpijlen te weten. Een dartpijl bestaat uit vier delen:

  • punt
  • barrel
  • shaft
  • flight.

Er grofweg drie soorten barrels:

Brass darts, Nickel/Silver darts en Tungsten Darts. De goedkoopste darts zijn Brass darts, herkenbaar aan de koper kleur en ze zijn vaak wat dikker dan Nickel/Silver of Tungsten darts. Deze pijlen worden gemaakt van koper en zijn vooral geschikt voor beginnende darters of voor recreatief gebruik. Nickel/Silver darts zijn gemaakt van materiaal met een iets hoger soortelijk gewicht dan de Brass darts en over het algemeen ook iets duurder. Ook deze pijlen worden vaak gekocht door beginnende darters of voor recreatief gebruik in bijvoorbeeld de horeca. Tungsten darts worden gemaakt van Wolfraam. Wolfraam heeft bijna hetzelfde soortelijk gewicht als goud, alleen is het veel harder (en iets minder duur). Door het hoge soortelijk gewicht zijn hebben Tungsten dartpijlen zeer slanke barrels. Hoe hoger het percentage Tungsten, hoe dunner de darts zijn. Dit is van belang om zoveel mogelijk darts in de Triple Twintig te krijgen welke de hoogste waarde heeft op het dartbord. Tungsten darts worden vooral gebruikt door de gevorderde en wedstrijd darter. Het belangrijkste onderdeel van de dartpijl is de barrel, deze bepaalt het gewicht, de vorm en de grip. De overige onderdelen kunnen vervangen worden. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur kan gekozen worden voor de vorm en de grip van de barrel. 

 

Een selectie van onze dartpijlen in de aanbieding

In het linker menu zijn de filters die u kunnen helpen om de juiste keuze te maken. Hier kan gekozen worden voor een bepaald merk, prijsklasse, materiaal en gewicht. Voor wat betreft het gewicht van de dartpijl houden we als gemiddeld aan 23 gram. Verder is het misschien handig om te weten dat een iets zwaarder pijl (25 gram, 26 gram of 27 gram) makkelijker gooit dan een lichtere. Vergelijk het met het weggooien van een steentje of een propje papier. Een steen heeft een hoger soortelijk gewicht en zal dus beter in zijn baan blijven. Om een lichte pijl in een goede baan te gooien zal harder gegooid moeten worden. Dus bij een hoger gewicht gaat het meer om de techniek bij een lichtere pijl gaat het om de techniek en hoe hard er gegooid wordt. 

Dartdiscounter heeft een ruim assortiment tungsten dartpijlen met diverse vormen en barrels en verschillende soorten grip. Van Bom model tot recht en van No Grip tot Pixel Grip of Extreme Grip. Zoek je dartpijlen die niet op onze website staan of wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met ons op.

We helpen u graag bij het online kopen van de juiste dartpijl.