Terug

Dartpijlen kopen (15)

Dartdiscounter heeft een uitgebreid assortiment dartpijlen. Al deze dartpijlen bieden wij tegen scherpe prijzen aan. Door middel van de filters selecteer je eenvoudig welke dartpijl het beste bij je past.

Selecteer je dartpijl op merk, prijs, gewicht

Filters

Dartpijlen kopen

Dartpijlen kopen 

 

Wil je online dartpijlen kopen? In onze dartwinkel hebben wij dartpijlen voor iedereen. Dartdiscounter heeft dartpijlen van alle grote merken, zoals Unicorn, Target Darts, Winmau, Bulls, Shot, Harrows en McKicks. Alle dartpijlen verkopen wij tegen zeer scherpe prijzen.

Dartdiscounter heeft een ruim assortiment tungsten dartpijlen met diverse vormen en barrels en verschillende soorten grip. Van Bom model tot recht en van No Grip tot Pixel Grip of Extreme Grip. Zoek je dartpijlen die niet op onze website staan of wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met ons op.

 

Dartpijl

Een dartpijl bestaat uit een punt, barrel, shaft en flight. De punt van de dartpijl is gemaakt van staal (steeltip) of plastic (soft tip). Een steeltip dartpijl wordt gebruikt op sisal dartborden. Een soft tip dartpijl wordt gebruikt op elektronische dartborden. In Nederland zijn steeltip dartpijlen veruit het meest populair. 

De barrel van een dartpijl is de plek waar je de dartpijl vasthoudt. De barrel zorgt voor grip van de dart. De barrel is het zwaarste gedeelte en bepaalt het gewicht van de dartpijl. Aan de barrel zitten de shaft en flight vast. De shaft houdt de flight vast. De flights is uit het uiteinde van de dartpijl en zorgt voor stabiliteit van de vlucht. 

 

Dartpijlen kopen: let hierop

Het aanbod van dartpijlen is gigantisch. Het kopen van de juiste darts is hierdoor soms lastig. Let op onderstaande punten bij het online kopen van dartpijlen/dartpijl. 

 

Dartpijl barrel

Na veel darten gaan de flights en shafts kapot. De barrel gaat echter niet kapot. Bij het kopen van een dartpijl is de barrel het belangrijkste onderdeel. De barrel van de dartpijl bepaalt het gewicht, vorm en de grip. De overige onderdelen kunnen vervangen worden. Er zijn grofweg twee soorten barrels: brass darts en tungsten Darts.

 

Goedkope dartpijlen: brass darts

De goedkoopste darts zijn brass darts. Brass is een legering van koper en zink. Dit is goedkoop materiaal en daardoor zijn deze goedkope dartpijlen vooral geschikt voor beginners. Het nadeel van brass darts is dat ze dik zijn. Hierdoor is het bijna onmogelijk om drie dartpijlen in de triple 20 te gooien. Wil je goedkope dartpijlen kopen? Dan raden wij brass dartpijlen aan.

 

Tungsten darts

De meest populaire darts zijn gemaakt van tungsten. In het Nederlands noemen: Wolfraam. Wolfraam is een hard materiaal en heeft een hoge dichtheid. Hierdoor zijn de tungsten dartpijlen een stuk dunner dan brass dartpijlen. Het grote voordeel hiervan is dat het veel makkelijker is om hoger te scoren. Ben je op een gevorderde darter? Dan adviseren wij tungsten dartpijlen.

 

Zwaartepunt dartpijl

De vorm van de barrel bepaalt het zwaartepunt van de dartpijl. Het zwaartepunt van een dartpijl bepaalt hoe snel een dart naar beneden zakt. Dartpijlen met een torpedo of bom barrel zijn dik aan de voorkant en zakken daardoor sneller naar beneden.

 

Dartpijlen met veel grip

Let bij het kopen van dartpijlen ook op de textuur van de barrel. De textuur bepaalt namelijk de grip van de dartpijl. Hoe meer textuur dartpijlen hebben, hoe meer grip je hebt. Let dus op het aantal ringen, andere versieringen en grip aanduidingen als 'No Grip', 'Pixel Grip' of 'Extreme Grip'.

 

Gewicht dartpijlen

Een zwaardere dartpijl gooit makkelijker dan een lichte dartpijl. Vergelijk het met het weggooien van een steentje of een propje papier. Een steen heeft een hoger soortelijk gewicht en zal dus beter in zijn baan blijven. Hoe lichter een dartpijl, hoe meer techniek je nodig hebt. Ben je een beginner? Dan raden wij een gewicht aan van 23 gram of hoger.

 

Advies over dartpijlen

Online darts kopen kan eenvoudig, mocht je er toch niet uitkomen. Aarzel dan niet om hulp te vragen. Wij helpen je graag verder. Zodat je de beste dartpijlen kunt kopen.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company