• Op werkdagen voor 17u besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Altijd scherp geprijsd

Dartpijlen

Dartpijlen kunt u zoeken via de diverse filters in het linker menu. Selecteer op merk, prijs, gewicht of soort materiaal:
Pagina 1 van 7

 

 

Dartdiscounter heeft een uitgebreid aanbod dartpijlen van alle grote merken zoals Unicorn, Target Darts, Winmau, Bulls, Shot, Harrows en McKicks tegen zeer scherpe prijzen.
 

Onze best verkochte dartpijlen kopen Er zijn zoveel verschillende darts op de markt dat het soms lastig kan zijn om de juiste te kiezen. Om een goede keuze te maken is het handig om wat meer over dartpijlen te weten; Dartpijlen of darts bestaan uit vier delen: de punt, de barrel, de shaft en de flight. We onderscheiden drie soorten dart barrels: Brass darts, NIckel/Silver darts en Tungsten Darts. De goedkoopste darts zijn Brass darts, herkenbaar aan de koper kleur en ze zijn vaak wat dikker dan Nickel/Silver of Tungsten darts. Deze pijlen worden gemaakt van koper en zijn vooral geschikt voor beginnende darters of voor recreatief gebruik. Nickel/Silver darts zijn gemaakt van materiaal met een iets hoger soortelijk gewicht dan de Brass darts en over het algemeen ook iets duurder. Ook deze pijlen worden vaak gekocht door beginnende darters of voor recreatief gebruik in bijvoorbeeld de horeca. Tungsten darts worden gemaakt van Wolfraam. Wolfraam heeft bijna hetzelfde soortelijk gewicht als goud, alleen is het veel harder (en iets minder duur). Door het hoge soortelijk gewicht is het mogelijk om zeer slanke barrels te maken. HOe hoger het percentage Tungsten, hoe dunner de dart gemaakt kan worden. Dit is van belang om zoveel mogelijk darts in de Triple Twintig te krijgen welke de hoogste waarde heeft op het dartbord. Tungsten darts worden vooral gebruikt door de gevorderde en wedstrijd darter. Het belangrijkste onderdeel van de dartpijl is de barrel, deze bepaald het gewicht, de vorm en de grip. De overige onderdelen kunnen vervangen worden. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur kan gekozen worden voor de vorm en de grip van de barrel. 

Een selectie van onze dartpijlen in de aanbieding

In het linker menu zijn de filters die u kunnen helpen om de juiste keuze te maken. Hier kan gekozen worden voor een bepaald merk, prijsklasse, materiaal en gewicht. Voor wat betreft het gewicht van de dartpijl houden we als gemiddeld aan 23 gram. Verder is het misschien handig om te weten dat een iets zwaarder pijl makkelijker gooit dan een lichtere. Vergelijk het met het weggooien van een steentje of een propje papier. Een steen heeft een hoger soortelijk gewicht en zal dus beter in zijn baan blijven. Om een lichte pijl in een goede baan te gooien zal harder gegooid moeten worden. Dus bij een hoger gewicht gaat het meer om de techniek bij een lichtere pijl gaat het om de techniek en hoe hard er gegooid wordt. 

Dartdiscounter heeft een ruim assortiment Tungsten pijlen met diverse vormen en barrels en verschillende soorten grip. Van Bom model tot recht en van No Grip tot Pixel Grip of Extreme Grip. Zoekt u dartpijlen die niet op onze website staan of wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met onze klanten-service.

We helpen u graag de juiste dartpijlen te vinden.