Terug

Regelmatig het dartbord draaien verlengt de levensduur aanzienlijk

 

 

Dartbord onderhouden

 Speelt u regelmatig darts? Dan zult u zien dat de plekken waar veel gegooid wordt, zoals het vakje van de 20, eerder beschadigd raken. Onze allerbelangrijkste tip om een dartbord te onderhouden is om het dartbord regelmatig een paar vakjes te draaien. Doordat het draaien van een dartbord preventief onderhoud is, kunt u hiermee voorkomen dat er schade ontstaat. Hieronder leest u hoe dartborden gedraaid kunnen worden. Als het dartbord veel gebruikt en er schade ontstaat kan het dartbord vaak nog wel wat opgelapt worden. Verderop in dit artikel leest u hoe u goed voor het materiaal van het dartbord zorgt.

 

Tip 1. Dartbord draaien

Wij adviseren om wekelijks of na intensief darten het bord een aantal vakjes te draaien. Het regelmatig draaien van het dartbord zorgt voor een gelijkmatige belasting van het dartbord en voorkomt problemen. Het draaien van het dartbord verlengt de levensduur van het dartbord aanzienlijk. De grote fabrikanten van dartborden verplichten de gebruikers om het dartbord te draaien, om recht te houden op garantie. Er zit dan ook geen fabrieksgarantie op schade aan dartborden dat voorkomen kon worden door het draaien van een dartbord. Wel zit er fabrieksgarantie op fabrieksfouten van het dartbord. In onze online dartwinkel zien wij af en toe toch dartborden terug met schade die ontstaan zijn door het niet of te weinig draaien van een dartbord. Bij niet gedraaide dartborden kunnen er bulten, bobbels en gaten ontstaat in het dartbord (zie onderstaande afbeeldingen).

Een dartbord is heel eenvoudig te draaien.

  • U haalt de cijferring van het dartbord af. De cijferring zit vaak vast achter vier zwarte klemmetjes.
  • Draai het bord een aantal vakjes. Zorg ervoor dat na het draaien er zwart vakje bovenaan zit voor de 20.
  • Plaats de cijferring terug en het dartbord kan er weer tegenaan.


 

Tip 2. Maak het dartbord niet met water nat!

Is uw dartbord uitgedroogd, hard of wilt u het dartbord schoonmaken? Maak het dartbord nooit nat met water. Onder sommige darters heerst het misverstand dat het goed is om het dartbord af en toe nat te maken. Geen enkele vloeistof zou ooit in contact moeten komen met het dartbord. Door het nat maken van het dartbord beschimmelt het dartbord binnen korte tijd en zetten de vezels van het dartbord uit.

 

Tip 3. Bescherm het dartbord tegen weersomstandigheden

Dartborden zijn gemaakt van de (sisal) vezels van de agave plant. Om te zorgen dat deze vezels veerkrachtig blijven is het noodzakelijk om het dartbord te beschermen tegens wisselende weersomstandigheden. Indien u buiten wilt darten, breng het dartbord dan na gebruik weer naar binnen. Als het dartbord blootgesteld wordt aan wisselende temperaturen of een vochtig klimaat, dan zullen de vezels van het dartbord uitzetten en kapot gaan. Hierdoor ontstaan bobbels en oneffenheden en zal het bord uitdrogen en hard worden. Als het dartbord hard of droog is geworden, maak het dan vooral niet nat. Dit zal het alleen maar verergeren. Het beste is dat u deze plekken zo min mogelijk belast door het dartbord te draaien.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company