Terug

Welke dart flight moet ik kiezen?

Er bestaan verschillende soorten dart flights. Zo heb je dart flights in verschillende vormen en maten, maar ook dart flights in verschillende structuren. Daarnaast kun je ook kiezen uit hoeveel micron jouw dart flight bestaat. Heel veel dingen om uit te kiezen dus... Als je nog niet weet welke dart flight voor jou het meest geschikt is, lees er dan hier meer over en maak jouw keuze! 

Vormen dart flights

Dart flights heb je in verschillende vormen:

 • Standaard flight

  Deze dart flight is geschikt voor het wat zwaardere dartpijl gewicht (24 gram of meer) of voor wie met wat minder kracht gooit. Het grote oppervlak van de flight zorgt voor een goede stabilisatie in de lucht. Deze flight is de meest voorkomende flight en ook een van de grootste. Dankzij het grotere draagvlak blijft de dart langer in de lucht met een lichtere worp.

 • Slim dart flight

  De slim dart flight is geschikt voor spelers die liever met lichte darts spelen en harder gooien. De slim flights hebben minder luchtweerstand, waardoor ze geschikter zijn voor spelers met een snellere worp. De slim flight is ook geschikt als je darts in het bord staan met de staart te veel omhoog. De verminderde weerstand van de slim flight houdt de staart naar beneden. Een ander voordeel is dat slim flights een nauwere groepering van de dartpijlen op het bord mogelijk maken.

 • Kite dart flight

  De kite dart flight is de middenweg tussen de slim en de standaard flight. Als je een darter bent met een evenwichtige worp, waarbij je niet te snel en niet te langzaam beweegt, zul je erg gelukkig worden van deze kite flight. De flights zijn iets kleiner dan de standaard flight, waardoor de pijl daardoor wat sneller vliegt, maar wel minder draagvlak heeft. De flight is geschikt voor wie extra snelheid kan gebruiken, maar ook graag een hoge mate van controle behoudt.

 • Pear (teardrop) dart flight

  De pear dart flight – ook wel teardrop genoemd – is een variant op de kite flight. Het belangrijkste verschil is dat de peervorm een afgeronde rand heeft, in tegenstelling tot de diepe hoeken van de kite. Pear flights zijn iets sneller dan kite flights, maar vliegen eveneens in een stabiele en gebalanceerde parabool naar het boord.

 • Delta dart flight

  De delta flight is een wat aparter uitziend model dart flight vanwege de hoekige vorm. Deze dart flight is bekend geworden door dartslegende Bobby George. De dart flight is, vanwege het grote oppervlak, het meest geschikt als je je dartpijlen traag richting het dartbord gooit of als je een gebruiker bent van zwaardere dartpijlen. 

Soorten dart flights

Bekijk hier al onze verschillende vormen dart flights. 

Kleine versus grote dart flights

Dart flights heb je in groot en klein formaat. Over het algemeen zijn grotere dart flights geschikt voor zachte worpen of worpen waarbij de pijl met een flinke boog wordt gegooid, maar ook bij zwaardere darts en darts met een lange shaft.

Kleinere dart flights zijn juist beter bij harde of rechte worpen, lichtere darts en kortere shafts.

Verschillende texturen

Verder heb je ook nog flights met verschillende structuren. De gladde dart flights hebben de meest voorkomende textuur. De gladheid zorgt voor een verminderde weerstand. Dit zorgt ervoor dat de staart van de dartpijl naar beneden gericht blijft.

Wat zegt het aantal micron over een flight?

Dart flights zijn er in verschillende diktes, die worden aangeduid in micron. Hoe meer micron, hoe dikker de flight. De meest voorkomende is de 100 micron dart flight, maar ze zijn er ook in diktes van 75, 125, 150 en 180 micron. Een voordeel van een dikkere flight is dat deze langer meegaat, maar het nadeel is dat ze duurder zijn en het gewicht van de dartpijl zwaarder maken.

Kies jouw ideale dart flight!

Aan de hand van de informatie hierboven zou je een keuze kunnen maken welke dart flight het beste bij je past. Als je na het lezen hiervan er nog niet zeker van bent welke flight het beste bij jouw techniek past, zou je één van onze flight test sets kunnen proberen met daarin verschillende vormen en maten dart flights. Op deze manier kun je alle vormen en maten uitproberen. Het is handig om bij elke flight die je uitprobeert je dartgemiddelde bij te houden. Hierdoor kom je er snel achter welke flight het meest geschikt is voor jou. 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company