Terug

Welke dart shaft moet ik kiezen?

Weet je nog niet precies welke dart shaft je het beste kunt kiezen? Lees dan hier meer over waar je op moet letten bij het kopen van een dart shaft, zodat jij gaat voor een dart shaft die het beste bij je past!  

Welke soorten dart shafts zijn er?

Dart shafts zijn verkrijgbaar in vier soorten materialen, namelijk aluminium, kunststof (nylon), carbon en titanium. Als beginner is een nylon dart shaft prima om te gebruiken. Het voordeel van deze shafts is dat ze goedkoop zijn. Het nadeel is dat ze snel breken. Wanneer je de pijlen goed kunt groeperen, zul je merken dat de shaft erg vaak stuk gaat. In dat geval kun je beter uitwijken naar een duurzamer materiaal, zoals carbon (koolstof) dart shafts. Ook een aluminium dart shaft is duurzamer dan nylon, dus dit kan ook een optie zijn. Het nadeel van een aluminium dart shaft is dat ze relatief snel losdraaien van de barrel en dat ze buigzamer zijn. Om ervoor te zorgen dat de shaft niet loskomt van de barrel, kun je gebruik maken van een rubberen o-ring. Bij een carbon dart shaft is de kwaliteit het beste, maar tegelijkertijd is dit ook de duurste optie.

Verschillende soorten shafts
Van links naar rechts: extrashort shaft, short shaft, inbetween shaft, medium shaft en long shaft.

Wat zegt de lengte over een dart shaft?

Dart shafts worden gemaakt in de volgende maten:

  • Extrashort (28mm)
  • Short (34 mm)
  • Inbetween (39mm)
  • Medium (47mm)
  • Long (55 mm)

Lengtes dart shafts

Van links naar rechts: aluminium shaft, nylon shaft, carbon shaft, titanium shaft.

De lengte van een dart shaft bepaalt voor een groot deel de stand van je dartpijlen in het bord. Je kunt zien dat een shaft te lang is als na de worp de flight lager ligt dan de punt. De pijl hangt dan als het ware in het bord. Als de pijl teveel met de achterkant omhoog staat, dan is de shaft te kort.

Te korte en te lange dart shaft

 

Links zie je de stand van een dartpijl met een te korte shaft, rechts zie je de stand van een dartpijl met een te lange shaft. 

Als je geen idee hebt welke shaft je moet hebben, dan is een medium-variant de meest veilige keuze.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company