Terug

Uit wat voor soorten grip kan ik kiezen?

De structuur van de barrel zegt iets over de manier waarop een dartpijl uit je hand vertrekt. Barrels hebben vaak ribbels en gleuven over het oppervlak zitten. Sommige barrels zijn gekarteld (knurled) of geringd (ringed), dat zorgt voor veel grip. Je hebt pijlen die zo grof zijn dat je echt het idee krijgt dat ze aan je vingers vastkleven. Ook zijn er pijlen die slechts een paar gleuven bevatten en juist heel glad zijn. Geverfde of gecoate dartpijlen hebben ook vaak een gladde structuur. Tevens bestaan er dartpijlen waarbij verschillende soorten grip gecombineerd worden. 

Pixel grip

Tegenwoordig heb je ook pixel grip. De pixel grip zorgt voor een langer doorlopende grip van de darts. Hierdoor kun je de darts op verschillende manieren vasthouden. De Adrian Lewis Black Pixel Grip darts hebben bijvoorbeeld barrels met pixel grip. 

Wat voor grip moet ik kiezen?

De keuze voor de grip van een barrel verschilt per persoon. Darters met gladde handen hebben voorkeur voor barrels met een grof oppervlak. Darters met droge handen hebben juist voorkeur voor gladde dartpijlen. Kies altijd voor een barrel die lekker in de hand ligt, zodat je comfortabel kunt richten en gooien

Verschillende soorten grip dartpijl

Verschillende soorten grip van een dartpijl barrel

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company