Terug

Wat zegt het materiaal van een barrel over een dartpijl?

De meest voorkomende materialen voor de barrel van een dartpijl zijn tungsten en brass. Het materiaal van een dartpijl zorgt voor verschil in gewicht en kwaliteit.

Brass dartpijlen

Brass is een Engelse benaming voor messing en wordt samengesteld uit koper en zink. Het voordeel van brass dartpijlen is dat het vaak goedkoper is. Barrels gemaakt van brass zijn over het algemeen iets dikker dan barrels gemaakt van het materiaal tungsten. Dartpijlen van brass zijn over het algemeen meer geschikt voor de beginnende darter. De Harrows Vivid dartpijlen uit ons assortiment zijn hier een voorbeeld van. 

Tungsten dartpijlen

Barrels gemaakt van het materiaal tungsten (wolfraam) zijn iets dunner dan barrels van brass. Het materiaal tungsten is een stuk zwaarder dan brass, waardoor een barrel van dit materiaal een stuk dunner kan zijn terwijl het gewicht hetzelfde is.

Ook het percentage tungsten is van belang. Hoe hoger het percentage, hoe dunner de dartpijl. Een 180 gooien wordt makkelijker met een dartpijl gemaakt van tungsten, omdat deze minder ruimte inneemt en de dartpijlen daardoor dichter naast elkaar in het bord kunnen staan. Ook veroorzaken dunne dartpijlen minderbounces en zijn barrels gemaakt van tungsten beter bestand tegen slijtage.

Professionele darters gooien met dartpijlen die een tungsten percentage hebben van 90 procent of hoger. Ben je geen professionele darter? Dan is een lager percentage prima om mee te beginnen. Het is technisch niet mogelijk om 100% tungsten te verwerken, waardoor er een legering wordt geproduceerd van nickel/tungsten en het aandeel tungsten in een percentage wordt aangegeven.

Materialen barrel dartpijlen

Dartpijlen gemaakt van brass (links) en 90% tungsten (rechts)

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company