• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Winmau (60)

Merken
Materiaal
Gewicht
Soort
Maat
Thema flight
Winmau (speek uit als Win More) kwam als naam in de zeventiger jaren op de markt, echter maakten ze al dartborden onder de naam H.A. Kicks sinds 1945.
Winmau Sniper set
€42,95 €35,95
Magnetic Light Pods
€54,95 €42,50
Blade 5 Xtreme Dartset
€127,85 €96,95
Toon 1 - 24 van 60

Winmau

Geschiedenis Winmau

Winmau (uit te spreken als Win More) is een Briste fabrikant van dartborden en andere dartspullen. Winmau is tevens de sponsor van het oudste dart toernooi: de Winmau World Masters

Winmau is in 1945 opgericht onder de naam naam H.A. Kicks door Harry Kicks. Winmau produceerde destijds dartbord van Iepen hout en schilderde met de hand de vakken en getallen erop. Tot vroeg in de jaren 60 werden Winmau dartborden gemaakt van iepen hout en/of populieren hout. Beide zijn zachte houtsoorten waar dartpijlen makkelijk in blijven zitten. Met het verbeteren van 

Vanaf de jaren 60 start Winmau het met produceren van sisal dartborden. Winmau was niet het eerste bedrijf dat sisal dartborden maakte. De eerste sisal dartborden werden namelijk al gemaakt door het Engelse Nodor sinds de jaren 30. Nodor heeft vanaf de jaren 30 een patent gehad op het maken van sisal dartborden. Dit patent op sisal dartborden liep in de jaren 60 af, waardoor andere dartmerken ook de kans kregen om sisal dartborden te maken. Zo ook Winmau. Vanaf de jaren 60 onstond er een gezonde concurrentie in het maken dartborden en werden de sisal snel beter. Winmau kreeg al snel een goede reputatie voor het maken van kwaliteits dartborden en de concurrentie tussen Nodor en Winmau werd groter. In 1973, bij de oprichting van de BDO, is Winmau trouwe sponsor geworden van deze organisatie en werd de naam Winmau (Win More) ook geintroduceerd. 

Aan het eind van de jaren 80 nam de populariteit van darten als televisie sport af en werd het voor Winmau ook moeilijker om te blijven bestaan. Deze financiele lastige periode voor Winmau bleef voortduren tot 2002. Winmau stond in 2002 op de rand van faillisement. Uiteindelijk is Winmau gered van de ondergang door een overname van Nodor. Met de overname in 2002 van Winmau door Nodor is er na 30 jaar een eind gekomen aan de onderlinge concurrentiestrijd.

Door de overname van Winmau door Nodor is ook de productie van de Winmau dartborden verhuisd van Engeland naar Kenia. Deze verhuizing van de productie is voor Nodor en Winmau een gouden zet gebleken. De lonen in Kenia zijn een stuk lager en belangrijker nog: de sisal uit Kenia behoort tot de beste van de hele wereld. Door deze ideale omstandigheden in Kenia om dartborden te produceren is Winmau in staat om tegen lage kosten zeer kwalitatieve dartborden te maken. Inmiddels is de reputatie van Winmau dartborden verder uitgegroeid en staat het bekend als de beste prijs-kwaliteit dartborden. Ook financieel gaat het hierdoor weer stukken beter Winmau. De betaalbare maar kwalitatief hoogstaande dartborden zijn razend populair onder darters. Door deze financiele situatie is Winmau ook in staat om de productietechniek van dartborden steeds verder te verfijnen. Zo maakt Winmau tegenwoordig de beste dartborden met mesbedrading en hebben Winmau dartborden altijd de perfecte hardheid. De Chinezen die inmiddels ook al bijna 30 jaar ervaring hebben met het maken van dartborden lukt het vooralsnog niet om bij te blijven met de ontwikkelingen die Winmau doorvoert met het maken van dartborden. 

Naast dartborden produceert Winmau ook de dartpijlen inmiddels in Kenia. Veel merken produceren hun dartpijlen in Azië om de kosten te drukken. Een gevolg hiervan kan zijn dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Uit kwaliteitsoogpunt heeft Winmau er bewust voor gekozen om in Afrika te produceren. En ook met succes. De Winmau dartpijlen zijn kwalitatief hoogstaand.

 

Best verkochte Winmau dartartikelen

De enorme populariteit van Winmau (dartborden) is onder andere te danken aan de Blade 4 met de 50% dunnere mes bedrading dan de standaard borden met ronde draad en is vrij van krammen. De mesvormige bedrading is erg fijn en in het dartbord geperst.

Winmau is ook de uitvinder van het Stealth Systeem. Dit is een kliksysteem voor flights die eenvoudig op de shafts geklikt kunnen worden. De flights zijn zeer sterk en geperfectioneerd voor een optimaal vlucht gedrag. Doordat de flights op de shafts geklikt worden kunnen de flights draaien om de as van de shaft. Wanneer pijlen dicht bij elkaar geplaatst worden wijkt de flight voor de inkomende pijl! 

 

Een selectie van onze best verkochte Winmau dartartikelen

 

Dartpijlen

Dartborden

Flights

Shafts

Website

Lees meer