Terug

Dartmatten kopen? (0)

Dartmatten koop je voor de beste prijs bij Dartdiscounter. Alle maten en soorten dartmatten op voorraad en tegen de scherpste prijzen!

Filters

    Geen producten gevonden...

Dartmatten kopen?

Dartmat kopen?

Bij Dartdiscounter hebben wij de beste dartmatten tegen de scherpste prijzen. De dartmatten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren, van rubber of tapijt, met of zonder Oche en/of Throw-Line.

Dartmat: ideale vloerbescherming

Met een goede dartmat maak je de dartbaan helemaal compleet. De matten beschermen zowel de vloer als de dartpijlen. Afketsende dartpijlen vallen regelmatig met de punt naar beneden en kunnen dus gaten in de vloer achter laten. Wanneer de vloer van bijvoorbeeld beton of tegels is kan de punt van de dart beschadigen. Ook andere kwetsbare delen van de darts kunnen beschadigen zoals bijvoorbeeld de shafts. Door gebruik te maken van een goede dartmat worden deze risico`s aanzienlijk beperkt.

Beste dartmat

De meeste professionele matten zijn van geribbeld rubber en bieden een uitstekende bescherming. Voor prive gebruik zijn er tapijten dartmatten in diverse kleuren met of zonder print. Ook kan er gekozen worden uit matten die voorzien van een Throw-Line die de afstand aangeeft of met een Oche. De Oche is een drempel die de afstand aangeeft en waar je met de voet tegenaan kan gaan staan. Oches zijn ook los te bestellen op onze website.

Breedte dartmat 

Er kan gekozen worden voor matten met verschillende breedte, de standaard maten zijn: 60 centimeter, 90 centimeter breed en 120 centimeter breed. Uiteraard geld; hoe breder de mat hoe meer bescherming, een dartbord heeft een diameter van ongeveer 45 centimeter dus bij een mat van 60 cm is er aan beide zijden ongeveer 7 centimeter bescerming op de vloer naast het bord. Een mat van 90 centimeter geeft over het algemeen voldoende bescherming.

Lengte dartmat

De meest gangbare lengtematen zijn 240 centimeter en 300 centimeter lang. Aangezien de afstand tot het bord 237 centimeter is dien je er rekening mee te houden dat bij een mat van 237 centimeter lang er slechts 3 centimeter over is voor de voet. Je zal dus meestal half met de voet op de mat staan wat als vervelend ervaren kan worden. Bij een mat van 300 centimeter is er voldoende ruimte om volledig op de mat te staan. Uiteraard is het ook van belang om er rekening mee te houden dat de mat past binnen de ruimte.

 

Dartmat met oche

Een dartmat met oche zorgt ervoor je altijd op de juiste afstand staat van het dartbord. In ons assortiment hebben wij allerlei dartmatten met oche.

 

Vragen over een darmat?

Neem contact met ons op!

 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Dartdiscounter.nl 8.9 / 10 - 1385 Reviews @ Feedback company